Бъдещето на Лазар Маркович неясно, след като футболистът отказа на „Андерлехт“

Лазар Маркович

Лазар Маркович

Бъдещето на крилото на „Ливърпул“ Лазар Маркович остава неясно, след като футболистът отхвърли възможността да подпише за „Андерлехт“.

„Ливърпул“ приеха, че трябва да претърпят голяма финансова загуба, след като приеха офертата от 2.9 милиона паунда от белгийския тим, като вместо това договориха 50% от вероятната бъдеща продажба на футболиста. Въпреки това трансферът не се осъществи, след като 24-годишният футболист не успя да договори личните си условия.

„Андерлехт“, които успяха да се преборят с конкуренцията на гръцкия тим на „ПАОК“, се отказаха от преговорите в последния момент, което означава, че Маркович ще се завърне на „Мелууд“ през тази седмица.

Лазар Маркович, който изкара втората част от миналия сезон под наем в „Андерлехт“, има още една година до края на договора си, и най-вероятно ще напусне като свободен агент през следващата година.

„Ливърпул“ платиха на „Бенфика“ 20 милиона паунда за Маркович през 2014-а година, но той не успя да се наложи в тима на мърсисайдци и беше отдаван под наем на тимове като „Фенербахче“, „Спортинг Лисабон“ и „Хъл Сити“.

Мениджърът на „Андерлехт“ Хейн Ванхазебрук каза във връзка с Лазар Маркович: „Нашият президент и спортен директор направиха всичко възможно, за да убедят Маркович. Те изчакаха, докато „Ливърпул“ намалят своята цена. Те почти направиха невероятно усилие за играча, но това не беше достатъчно. Негова е вината, че трансферът пропадна.“

Маркович можеше да подпише договор с „Андерлехт“ за три плюс една години, но двете страни не се разбраха за заплатата на футболиста.