„Скай Спортс“ твърдят, че „Ливърпул“ ще направят оферта за вратар, играл на световното първенство по футбол

Джак Бътлънд

Джак Бътлънд

Отборът на „Ливърпул“ може да направи оферта в края на трансферния прозорец за вратаря на „Стоук Сити“ Джак Бътлънд, твърди журналист на Скай Спортс.

Съобщението през изминалия месец от футболен клуб „Ливърпул“ и журналистите, близки до мърсисайдци, беше „изчакайте, докато свърши световното първенство“. Феновете на „червените“, които нямаха търпение отборът да подпише с нови играчи, научиха, че част от трансферните цели са на световното първенство по футбол.

Джердан Шакири вече позира в „Мелууд“ с фланелка на „Ливърпул“ малко повече от седмица след като Швейцария напусна турнира. Слуховете около подновяването на преговорите за Набил Фекир отново се завърнаха през последните дни преди участието на играча на финала на световното първенство по футбол. Твърди се, че играчът е помолил агента си да спре разговорите с другите клубове, освен с „Ливърпул“.

Ако се вярва на „Скай“, друг участник в последните фази на световното първенство може да се окаже на „Анфийлд“ до края на трансферния прозорец. Журналистът на „Скай Спортс“ Дармеш Шет твърди, че стражът на „Стоук Сити“ Джак Бътлънд ще се завърне във „Висшата лига“ през този сезон, като най-вероятно той ще облече фланелката на „Ливърпул“.

Футболистът беше с английския национален отбор по футбол в Русия като резерва на Джордън Пикфорд, но се завръща в Англия след загубата на своя отбор от Белгия в мача за трето/четвърто място.

Дармеш Шет твърди, че „колкото повече навлизаме в края на трансферния прозорец, толкова повече трансферът може да се осъществи“. Това съвпада с растящата нужда на „Ливърпул“ да подсилят позицията на страж в отбора след няколко съмнителни прояви на Лорис Кариус. Германецът отчаяно се опитва да възвърне своето самочувствие след грешките, които направи във финала за „Шампионската лига“ срещу „Реал Мадрид“.

Аргументът при всяко споменаване на името на Бътлънд е, че това не е толкова важен трансфер за „Ливърпул“. Въпросът вече не стои по този начин, тъй като по всичко изглежда, че Кариус и Симон Миньоле вече нямат бъдеще на „Анфийлд“.

Джак Бътлънд иска Юрген Клоп да му осигури титулярно място в „Ливърпул“.

Почти всички фенове на „Ливърпул“ се надяват, че интересът на мърсисайдци към Алисон от „Рома“ ще прерасне в оферта за трансфер. Ако това се случи, „червените“ ще срещнат конкуренцията на „Реал“ и „Челси“.