„Ливърпул“ готови да предложат нов договор на Филипе Коутиньо; „Манчестър Сити“ искат бразилската звезда на мърсисайдци да наследи Давид Силва

Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Отборът на „Ливърпул“ има желанието да направи всичко възможно, за да запази Филипе Коутиньо на „Анфийлд“.

Бразилецът е един от най-добрите футболисти на „Ливърпул“ в изминалите няколко сезона и неговата игра се подобри още повече след пристигането на Юрген Клоп.

Изявите на Филипе Коутиньо привлякоха вниманието на отбори като „Пари Сен Жермен“ и „Барселона“ в последните няколко месеца, а според английското издание „Дейли Стар“, отборът на „Манчестър Сити“ обмисля дали да привлече бразилския национал като наследник на Давид Силва.

Ако се вярва на последните слухове, „Ливърпул“ искат да предложат на Коутиньо нов договор, за да отблъснат интереса на европейските грандове.

Филипе Коутиньо подписа нов договор с клуба само преди година и половина, според който би трябвало да остане на „Анфийлд“ до 2020-а година.

„Дейли Стар“ твърдят, че мърсисайдци са готови да предложат нов договор на Коутиньо, и всеки опит да бъде закупен полузащитника ще струва повече от 89-те милиона паунда, които платиха „Манчестър Юнайтед“ за Пол Погба.

„Ливърпул“ са готови да го направят най-скъпо платения футболист на отбора със заплата от 150 хиляди паунда на седмица.

24-годишният играч има контузия в глезена и се надява да се завърне за мача с „Манчестър Сити“ на 31-и декември.