„Фенуей Спортс Груп“ взели решение да се разделят с Брендън Роджърс още в края на миналата година, поддържат контакти с Юрген Клоп и Карло Анчелоти

Brendan Rodgers 2014 (cropped)Според един от най-достоверните източници на блога, ръководството на „Ливърпул“ е взело решение да освободи Брендън Роджърс от поста му на мениджър през миналата година. Източникът цитира официално лице на мърсисайдци, според което решението е било взето в края на 2014-а година и оттогава насам „червените“ се опитват да намерят негов заместник.

Твърди се, че Джон Хенри е бил убеден от своите партньори да не нарежда на Йън Айре да назначи временен мениджър на клуба, тъй като според „Фенуей“ Колин Паскоу не е бил подходящ за тази задача и е нямало да се справи с работата до лятото. Според официалното лице на „Ливърпул“, американците са очаквали феновете да проявят търпение до лятото, но заради липсата на мениджър, когото феновете да харесват, не е имало кой да успокои напрежението и да призове към спокойствие.

„Фенуей Спортс Груп“ са разговаряли през лятото с Юрген Клоп, Карло Анчелоти и Франк де Бур. Единствено Франк де Бур е дал своето съгласие да работи при сегашната структура на клуба. Лагерът на Юрген Клоп е дал да се разбере, че германецът предпочита да работи с футболен директор вместо с усложнения трансферен комитет, ако се освободи място на „Анфийлд“ в бъдеще, но на този етап е искал да си почине и да обмисли нещата. Карло Анчелоти е отхвърлил предложението на „Ливърпул“ и също е казал, че иска време да си почине.

„Фенуей“ са обсъждали кандидатурите и на други треньори, но Джон Хенри е наложил своя авторитет и е казал, че клубът трябва да играе в „Шампионската лига“ и собствениците трябва да наемат един от тези специалисти, които са преследвали. Хенри е пожелал клубът да прекрати разговорите с Франк де Бур.

Джон Хенри е бил много ядосан, че отборът не е успял да наеме нов мениджър през лятото. „Фенуей“ са били посъветвани да поддържат контакти с Юрген Клоп и Карло Анчелоти, което и са направили с цел да сменят Брендън Роджърс като водач на „Ливърпул“, освен ако северноирландецът не сътвори някакво чудо. Това не се случва до този момент, така че американските собственици на мърсисайдци продължават с първоначалния си план.

Те не се притесняват да освободят Роджърс въпреки обезщетението, което трябва да му платят, но не искат да поемат отново риск с недоказан мениджър единствено и само заради промяната. „Фенуей“ са идентифицирали кандидатите, които желаят, и са готови да изчакат дори цяла година, само и само да ги наемат, като обратното броене е започнало в края на миналата година.

„Фенуей Спортс Груп“ искат да включат в портфолиото си клуб с нова трибуна, великолепни условия за корпоративните клиенти, значителна сделка с някои спонсори, свързани с трибуната, място в „Шампионската лига“ и нов мениджър.

Според източника, близък до „Анфийлд“, собствениците на „Ливърпул“ са отхвърлили оферта за клуба през тази година, въпреки че е била на по-висока цена, отколкото е оценяван клубът и разговорите са били в напреднала фаза. Миналата година американците също са разговаряли с потенциален купувач, но до оферта така и не се е стигнало.

„Фенуей“ са били близо до назначаването на футболен директор, но тяхната оферта е била отхвърлена.

Източникът разкри също така, че Йън Айре е определил идеята на Том Вернер преди две години да добави места за корпоративните клиенти на трибуната „Коп“ като „самоубийствена“.