„Ливърпул“ с оферта за Асиер Ияраменди; „Арсенал“ и „Атлетик Билбао“ се отказват от борбата за дефанзивния полузащитник

Asier Illarramendi 2 (cropped)Испанският вестник „Марка“ твърди в изданието си от четвъртък, че отборът на „Ливърпул“ е направил нова оферта към „Реал Мадрид“ за Асиер Ияраменди на стойност 15 милиона евро.

Преди месец мърсисайдци отправиха оферта за Ияраменди на стойност 20 милиона евро, но са намалили предложението си с пет милиона евро, тъй като очакват „Реал“ да продадат дефанзивния полузащитник на всяка цена след идването на Матео Ковачич.

Според „Марка“ това е рискована стратегия и няма да проработи. „Реал Сосиедад“ също са намалили своята оферта за Асиер Ияраменди от 15 милиона евро на 10 милиона евро, но са предложили първа опция на „Реал Мадрид“ за няколко от своите млади футболисти.

„Марка“ твърди, че отборите на „Арсенал“ и „Атлетик Билбао“ също са имали интерес към Ияраменди в миналото, но са се оттеглили от борбата за 25-годишния полузащитник.

Английският информационен сайт „Копток“ твърди, че наскоро агентът на Асиер Ияраменди се е свързал с ръководството на „Ливърпул“ и е съобщил, че клиентът му е наличен за трансфер. Въпреки това Ияраменди не иска да напусне „Реал Мадрид“ на всяка цена и не е поискал от „Белия балет“ да го продадат.

Брендън Роджърс иска да привлече Асиер Ияраменди, но първо трябва да се освободи от Марио Балотели, Фабио Борини и Хосе Енрике. Очаква се Балотели и Борини да напуснат до края на трансферния прозорец, но Енрике заяви, че няма намерение да напуска „Анфийлд“ и предпочита да стои на резервната скамейка и да взима заплатата си, докато не се появи оферта, която би го заинтересовала.

Лукаш Лейва и Алберто Морено също са налични за трансфер, но „Ливърпул“ не бърза да се освободи от тях. Според „Копток“ мърсисайдци и турският клуб „Бешикташ“ преговарят в момента официално за бразилския полузащитник.

Ръководството на клуба е наредило на служителите си, които отговарят за трансферите на футболистите, да бъдат на разположение до самия край на трансферния прозорец.