„Фенуей“ ще подкрепят Брендън Роджърс, твърдят медиите на Острова

Brendan Rodgers 2014 (cropped)

Американските собственици на „Ливърпул“ ще подкрепят мениджъра на „Ливърпул“ Брендън Роджърс и ще подкрепят северноирландеца на трансферния пазар, твърдят водещите медии в Англия.

Брендън Роджърс ще получи трансферен бюджет от 30 милиона паунда плюс парите, които може да получи от продажбата на футболисти.

Ако се вярва на слуховете, Роджърс ще остане на „Анфийлд“ през сезон 2015-2016, макар че треньорите на „Борусия Дортмунд“ Юрген Клоп и „Наполи“ Рафаел Бенитес са свързвани с преминаване в „Ливърпул“ през лятото.

Новината дойде от журналиста на „Би Би Си“ Бен Смит и журналиста на „Мирър“ Дейв Мадок, като трябва да се вземе под внимание факта, че Смит беше използван от „Фенуей Спортс Груп“ за пиар акция в миналото. Смята се, че Дейв Мадок получава новините си директно от изпълнителния директор на „Ливърпул“ Йън Айре, така че е възможно зад тази информация да стоят както „Фенуей“, така и Айре.

Журналистът на „Ливърпул Екоу“ Джеймс Пиърс написа, че „Фенуей Спортс Груп“ „не възнамеряват да сменят мениджъра на този етап“, но не трябва да се забравя, че той написа само няколко седмици преди Кени Далглиш да напусне „Няма шанс „Ливърпул“ да уволни Далглиш това лято.“

„Ливърпул Екоу“ имат много здрави връзки с клуба и не могат да си позволят да бъдат твърде критични към него, тъй като имат нужда от достъп до новини, свързани с клуба.

Много е вероятно „Фенуей“ да заложат на Брендън Роджърс и през следващия сезон, но са поставени пред трудна ситуация, след като Юрген Клоп е наличен в момента. Американците искаха Клоп, преди да назначат Роджърс, но германецът беше обвързан с „Борусия“ в този момент.

Според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, „Ливърпул“ вече са се свързали с Клоп, но ако треньорът откаже на мърсисайдци, „Фенуей“ сигурно ще продължат с официалната позиция, че подкрепят Роджърс.

Кой искаш да води „Ливърпул“ през лятото – Роджърс, Клоп или Бенитес? Коментирай в чата на блога или във форума на адрес: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=724.0