Треньор разкрива, че „Ливърпул“ са искали да подпишат с Аарън Ленън

Аарън Ленън

Аарън Ленън

Бившият треньор на младежите на „Лийдс“ Грег Абът, който в момента е мениджър на клуба от „Лийг Уан“ „Карлайл Юнайтед“, сподели пред „Ивнинг Стандард“ миналата седмица, че Рафаел Бенитес се е опитал да привлече Аарън Ленън още през 2005 година.


Абът сподели: „Ленън замина за Лондон може би година по-рано, отколкото трябваше. „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“ го искаха, а те са много по-близо до неговото семейство в „Лийдс“.“

Бенитес се опита да привлече отново Ленън през 2008 година, когато предложи за него Джърмейн Пенънт и седем милиона паунда, но „шпорите“ не се съгласиха на сделката.

Старата версия на блога разкри за интереса към Аарън Ленън още през 2009 година, когато мърсисайдци отново проведоха разговори за крилото.

Ленън отново беше свързван с трансфер на „Анфийлд“ по време на Кени Далглиш.

Франк Арнесен, бившият футболен директор на „Тотнъм“, който доведе Ленън при „шпорите“, смята, че 25-годишният футболист е сред най-добрите играчи. Арнесен сподели: „Платихме около 500 000 паунда за Аарън и това беше сделка, за която не се замислихме много-много. През януари 2006 година „Арсенал“ платиха 12 милиона паунда за Тио Уолкът, но ние взехме Аарън за много по-малко. В „ПСВ“ аз участвах в сделките за Роналдо, Ариен Робен, Яп Стам и Рууд ван Нистелрой. Като погледнеш Аарън, той е сред най-добрите, като се имат предвид парите, за които беше закупен, и играта, която показа в последствие.“