„Ливърпул“ с оферта от 61.8 милиона паунда за звезда от световното първенство по футбол след среща на тренировъчното игрище

Алисон

Алисон

Отборът на „Ливърпул“ е направил огромна оферта за вратаря на „Рома“ Алисон, твърди „Ил Романиста“.

Базираният в Рим вестник информира в своето издание от днес, 16-и юли, страници 1, 2 и 3, че гигантът от Мърсисайд е направил оферта от 61.8 милиона паунда към клуба от „Серия А“ и е предложил на бразилеца заплата от 102 хиляди паунда на седмица.

„Ил Романиста“ твърдят, че представителят на Алисон Стефано Кастаня е изложил детайлите на офертата на тренировъчното игрище на „Рома“ в петък, като „Ливърпул“ са във водеща позиция за подписа на бразилския национал.

Отборът на „Ливърпул“ очевидно се нуждае от нов вратар за първия тим. Алисон е част от елитната група вратари в световния футбол. За него клубовете са готови да платят най-големите суми, тъй като той може да печели мачове с брилянтните си спасявания и стабилните си изяви зад гърба на защитата. Бразилският национал, който остави извън титулярния отбор Едерсон от „Манчестър Сити“, направи невероятен сезон в „Рома“, и мнозина твърдят, че той е бил най-добрият вратар сред и без това добрите вратари в „Серия А“. Той е само на 26 години и има потенциала да стане дори още по-ефективен. Той може да се окаже трансферът за „Ливърпул“, който да ги превърне в кандидати за титлата в Англия.

Сделката е далеч от приключване, като се има предвид, че все още не е приета от „Рома“ и Алисон, като „Челси“ също наблюдават ситуацията, предвид факта, че Тибо Куртоа може да се присъедини към „Реал Мадрид“. Обнадеждаващо е, че „Ливърпул“ имат контрол върху ситуацията, но все още има много работа да се свърши.

Мнението на един от най-достоверните източници на блога за Алисон може да прочетете във форума: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=780.msg873#msg873

Първата страница на „Ил Романиста“ може да видите тук: