„Ливърпул“ започват разговори с Карло Анчелоти

CarloAncelotti

Отборът на „Ливърпул“ се е свързал с Карло Анчелоти с предложение да поеме футболния клуб от Анфийлд.

„Фенуей Спортс Груп“ решиха да запазят Брендън Роджърс начело на „червените“ и го подкрепиха със сериозен трансферен бюджет и нови помощници. Собственикът на „Ливърпул“ Джон Хенри се надяваше, че бившият мениджър на „Суонзи“ може да промени нещата към по-добро, но нищо не се промени през този сезон.

„Ливърпул“ са спечелили само 16 точки в последните си 15 мача от първенството и изглежда, че нямат никакви идеи как ще се развива тимът в бъдеще.

Според всеобщото мнение в клуба, Брендън Роджърс трябва да победи в предстоящите два-три мача, за да спечели още време. Търпението на „Фенуей“ се изчерпва и те са готови да уволнят скоро Роджърс.

Италианският сайт „Калчомеркато“ информира, че „Фенуей Спортс Груп“ са започнали преговори с лагера на Карло Анчелоти и се надяват, че може да стигнат до сделка. Липсата на достатъчно средства прави задачата на американците трудна, но всички страни смятат, че може да се намери решение, което да удовлетвори както „Фенуей“, така и Анчелоти.

Според източник на журналиста Дейв О’Конъл, работил заедно с Анчелоти, италианецът често е говорил с голямо уважение за „Ливърпул“ и за неговите фенове.