„Ливърпул“ искат млада звезда на „Барселона“

Жерар Деулофеу

Жерар Деулофеу

Според слухове в британските медии „Ливърпул“ водят в надпреварата за обещаващия млад футболист на „Барселона“ Жерар Деулофеу.


„Дъ Пийпъл“ твърди, че мърсисайдци са заинтересовани да привлекат Деулофеу на „Анфийлд“ на постоянен договор, след като новият треньор на „Барселона“ Тито Виланова не е сигурен в бъдещето на футболиста на „Ноу Камп“.

Деулофеу наскоро игра добре на Европейското първенство за футболисти под 19 години в Естония, на което Испания успя да защити титлата си след победа с 1:0 над Гърция.

Твърди се, че „Барселона“ ще искат 7,5 милиона паунда за младата си звезда, макар че не е сигурно дали каталунците са готови с една от най-големите си надежди.

Деулофеу вкара девет гола в 35 срещи за „Б“ отбора на „Барселона“ през изминалия сезон и направи своя дебют в мъжкия тим през октомври, след като влезе през второто полувреме срещу „Майорка“.

Може да видите представянето на Жерар Деулофеу миналата година срещу „БАТЕ Борисов“ тук:


В същото време се появиха слухове, че през следващия сезон Тио Уолкът най-вероятно ще играе или в „Ливърпул“, или в „Манчестър Сити“, или при по-голямо усилие от страна на „шпорите“ – в „Тотнъм“.