Джо Алън може да премине в „Ливърпул“ още това лято, „Манчестър Сити“ не може да обещае на Рамирес титулярно място

Джо Алън

Джо Алън

Според източник, близък до „Анфийлд“, мениджърът на „Суонзи“ Михаел Лаудруп е готов да се раздели с Джо Алън сега, ако успее да подпише с още един полузащитник, който да се присъедини към „лебедите“.


„Суонзи“ вече подписаха с Джонатан де Гузман от „Виляреал“ за една година под наем. Де Гузман има опция в договора, която му позволява да остане за постоянно на „Либерти Стейдиъм“ след края на сезона.

Джо Алън вече е договорил неофициално персоналните си условия с „Ливърпул“ и цената на футболиста най-вероятно няма да бъде проблем за мърсисайдци.

Източникът сподели, че най-вероятно Алън ще бъде футболист на „червените“ до края на сезона. Джо Алън в момента обмисля дали няма да е по-добре да остане на „Либърти Стейдиъм“ за още шест месеца, където може да играе регулярно, преди да се премести на „Анфийлд“.

Брендън Роджърс от своя страна смята, че е най-добре гръбнакът от футболистите на отбора да е готов от първия ден, така че да разберат най-добре неговия начин на игра. Това обяснява привличането на Борини и интереса към Даниел Стъридж.

В същото време Гастон Рамирес е казал на „Манчестър Сити“, че иска да бъде титуляр. „Гражданите“ не могат да обещаят това на Рамирес, но неговият агент иска клиента му да премине в „Сити“, тъй като ще печели повече. Твърди се, че ако „Ливърпул“ имат шанс да го привлекат, това ще стане към края на трансферния прозорец.

Люк де Йонг ще премине медицински прегледи в „Борусия Мьонхенгладбах“ през този уикенд. „Ливърпул“ са се отказали от това да направят оферта, тъй като Роджърс смята, че може да намери по-евтин нападател с доказани голове във „Висшата лига“.

Източник: „Копток“