„Ливърпул“ фаворити според букмейкърите за подписа на футболист на „Арсенал“

Тио Уолкът

Тио Уолкът

Напускането на „Ливърпул“ от страна на Дирк Каут и Макси Родригес остави място в отбора на мърсисайдци за футболисти, които да играят по крилата.


В момента Стюърт Даунинг е единственият футболист от първия тим на отбора, който може да играе на тази позиция и необходимостта от закупуването на крила е очевидна.

Крилото на английския национален отбор и „Арсенал“ Тио Уолкът е възможно да напусне скоро „артилеристите“ и английските букмейкъри определят „Ливърпул“ за фаворит за неговия подпис.

„Скайбет“ и „Бетфеър“ са определили мърсисайдци за фаворит с коефициент 3-1, пред „Челси“ (8-1) и „Тотнъм“ (12-1).

Договорът на 23-годишния футболист изтича през следващата година и изглежда, че той ще последва Робин ван Перси в желанието си да напусне „Емирейтс“.

Тио Уолкът е фен на „Ливърпул“. Преди няколко години той заяви в интервю: „Бях фен на „Ливърпул“ просто защото баща ми ги харесваше. За съжаление не бях роден в златната ера на отбора, но се радвах да гледам играта на Майкъл Оуен, Роби Фаулър и Стив Макманаман. Когато „Ливърпул“ спечелиха „Шампионската лига“ полудях от радост. Виках толкова силно, че събудих цялото населено място, където живеех.“

Източници, запознати с трансферните събития на „Анфийлд“, споделиха, че „Ливърпул“ наистина има интерес към Уолкът. Греъм Бийкрофт, местен радиоводещ, който живее близко до „Ливърпул“ каза, че ако мърсисайдци не успеят да привлекат Кристиан Тело, те ще насочат своето внимание към Тио Уолкът.

Интересът на „Ливърпул“ към Уолкът датира още от края на август миналата година.