Джо Алън може да премине в „Ливърпул“ при правилната цена

Джо Алън

Джо Алън

Крейг Белъми наскоро подтикна новия мениджър на „Ливърпул“ Брендън Роджърс да подпише с полузащитника на „Суонзи“ Джо Алън.


Последните коментари на Михаел Лаудруп подсказват, че „червените“ определено имат шанс да подпишат с Алън, ако футболистът реши да напусне „Суонзи“.

Лаудруп сподели пред „Уелс Онлайн“, че не е имало разговори между „Ливърпул“ и „Суонзи“ във връзка с Джо Алън, но ако полузащитникът иска да напусне сегашния си клуб, едногодишното ембарго за трансфери между мърсисайдци и „лебедите“ може да не се окаже проблем.

Михаел Лаудруп каза: „Не знам за споразумението (между „Суонзи“ и „Ливърпул“), но ако се опре до него, ще разговарям с президента за това.“

„Не съм чувал нищо от страна на „Ливърпул“, но понякога във футбола трябва да приемеш, че някой иска да напусне, ако офертата е твърде добра. Трябва да се справиш с това, да разговаряш с играча и да видиш какво желае той.“

„Аз искам Алън да остане, защото е много важен играч за отбора, но трябва да се справим, ако той реши да напусне.“

Джо Алън има процент на успешните подавания от 90,3% и това го прави шестия най-добър подавач в Европа през изминалия сезон. Алън е само на 2% от Шави и на 1% от Серхио Бускетс и Филип Лам.

Блогът съобщи за интереса на „Ливърпул“ към Алън още през януари.