Брендън Роджърс ще се срещне с Висенте дел Боске

Брендън Роджърс

Брендън Роджърс

Английският вестник „Мирър“ съобщава, че мениджърът на „Ливърпул“ Брендън Роджърс има покана от Висенте дел Боске да види как тренира отборът на Испания.

Роджърс се е заел с нелеката задача да накара „Ливърпул“ да играе като световните и европейски шампиони.

Дел Боске успя да спечели „Шампионската лига“ с „Реал Мадрид“, световното първенство и „Евро 2012“ с испанския национален отбор.

Испанският треньор има високо мнение за Роджърс и му е предложил да се срещнат, за да му предаде част от своето знание върху играта.

Роджърс е трябвало да наблюдава подготвителния лагер на Испания в Австрия преди „Евро 2012“, но е бил принуден да отложи своето посещение заради преминаването си на „Анфийлд“.

Въпреки това Дел Боске е казал на Роджърс, че може да го посети в Испания, за да обсъдят заедно идеите си.

Новината ще зарадва собствениците на „Ливърпул“, които назначиха Брендън Роджърс, защото искат „червените“ да играят по-модерен и приятен за гледане футбол.

Източник, близък до Роджърс, сподели: „Очевидно е, че е трудно да се намери свободна дата в момента, но Брендън има покана от Дел Боске да се срещнат и да наблюдава как тренира Испания.“

„Сигурен съм, че той ще се отзове на тази покана по някое време, защото много обича да говори с хората за футбол, особено с тези, които са постигнали успехи.“

Брендън Роджърс говори свободно испански и се среща за първи път с Дел Боске, когато двамата са били треньори на младежите съответно в „Рединг“ и „Реал Мадрид“.

След това са били отново свързани чрез общ приятел.

В същото време Брендън Роджърс е насочил своето внимание към 29-годишния атакуващ полузащитник Клинт Демпси, след като не успя да привлече Сигурдсон на „Анфийлд“.

Ако се вярва на „Мирър“, „Фулъм“ искат десет милиона паунда за американския национал, докато „Ливърпул“ са започнали наддаването от шест милиона паунда.