Мартин Шкъртел, Люк де Йонг, Скот Синклеър, Джо Алън, Емануел Адебайор

Източник, запознат със събитията на „Анфийлд“ съобщи, че интересът на „гражданите“ към Мартин Шкъртел не е сериозен. Разговорите са били водени от различни агенти с „Ливърпул“, но не по изричното настояване на „Сити“.

Агентът на Шкъртел е бил критикуван, че се опитва да изнуди мърсисайдци за повече пари.

В същото време „Ливърпул“ не обмислят засега да направят оферта за Люк де Йонг въпреки първоначалния интерес. „Червените“ са помолили „Твенте“ да ги държат в течение със ситуацията на нападателя.

„Нюкасъл“, „Фулъм“, „Борусия Мьонхенгладбах“ и „Хамбургер“ също имат интерес към Де Йонг.

Източникът сподели, че нито един от играчите на „Суонзи“ няма да дойде на „Анфийлд“ преди началото на сезона, така че трябва да игнорираме слуховете за Скот Синклеър и Джо Алън, въпреки че е имало разговори и за двамата играчи.

По-вероятно е Алън да премине през януарския трансферен прозорец или през следващото лято, ако Роджърс все още има интерес към него.

Емануел Адебайор също е един от играчите, които са свързвани с мърсисайдци напоследък, но засега само „Тотнъм“ имат сериозен интерес към него.

„Шпорите“ нямат желание да плащат цялата заплата на Адебайор и нападателят трябва да приеме намаление на заплатата с 50 000 паунда, до около 125 000 паунда на седмица, ако иска да играе на „Уайт Харт Лейн“.

Адебайор засега не е сигурен дали иска да направи подобен ход. „Манчестър Сити“ нямат желание да го отдадат под наем за още един сезон. Те искат да го продадат предвид новите правила за финансов феърплей.

Източник: „Копток“