„Ливърпул“ свързвани с датското крило Елеро Елия

Елеро Елия

Елеро Елия

Според последните слухове отборът на „Ливърпул“ отново е възобновил интереса си към Елеро Елия, след като футболистът заяви, че иска да напусне „Ювентус“ през лятото.


25-годишното крило се присъедини към „Ювентус“ от „Хамбургер“ през август 2011 година.

Италианският клуб плати около седем милиона паунда за Елия. Футболистът не получи много възможности за изява и сподели, че иска да напусне.

Елия беше цитиран да казва: „Искам да напусна „Ювентус“. Искам отново да се радвам, когато играя футбол. Запазих мълчание цяла година и бях положително настроен към клуба и играчите, но така и не получих шанс да се докажа.“

„Не играх много и като резултат от това ще пропусна „Евро 2012″. Няма да е пресилено, ако кажа, че този сезон беше едно разочарование. Това ме нарани, но станах по-силен психически.“

„Сега съм на 25 години и ми предстои дълга кариера. Стигнах далече, но трябва да започна всичко от начало.“

През ноември 2009 година се появиха слухове, че Рафаел Бенитес наблюдава Елия, а в стария блог за „Ливърпул“ съобщих през 2011 година, че мърсисайдци наблюдават холандското крило.

В същото време източник, близък до архитектурното бюро, което обслужва „Ливърпул“, сподели новини около бъдещия стадион. Цялата статия може да прочетете тук.