Трансферна цел на „Ливърпул“ разговаря с Алонсо и Торес във връзка с трансфер на Острова

Фернандо Льоренте

Фернандо Льоренте

Интересът на отбора на „Ливърпул“ към нападателя на „Атлетик Билбао“ Фернандо Льоренте е публична тайна, като испанският нападател сподели миналата година, че представители от „Анфийлд“ са били в Билбао, за да обсъдят вероятен трансфер на 26-годишния футболист в посока Мърсисайд.

Льоренте наскоро заяви, че е много фокусиран върху представянето си за „Атлетик Билбао“, но последните му изказвания подсказват, че иска да премине във „Висшата лига“ на някакъв етап от своята кариера.

Оценяваният на около 20 милиона паунда нападател сподели пред февруарското издание на списание „Ескуайър“ за възможността да премине в „Премиършип“:

„Много пъти са ми казвали, че ще успея във „Висшата лига“. Говорил съм си няколко пъти за това с Фернандо Торес и Шаби Алонсо, които имат опит с мачовете в Англия.“

„Те са ми разказвали за футбола в Англия, за уважението, което получават всички играчи там, и за традициите, които са навсякъде.“

„Може би ще отида да играя там един ден, тъй като мисля, че мястото ми е във „Висшата лига“.“

Твърде е вероятно Алонсо и Торес да са казали добра дума за „Ливърпул“, което означава, че мърсисайдци биха имали предимство, ако решат да привлекат Льоренте.