„Ливърпул“ искат Люк Кастайньос под наем; Педро Мартин в полезрението на мърсисайдци; Комоли днес в Манчестър

„Таймс“ съобщават, че отборът на „Ливърпул“ иска да вземе нападателя на „Интер Милано“ Люк Кастайньос под наем до края на сезона.

Мърсисайдци първоначално са искали 19-годишния футболист под наем с опция за закупуване, но „нерадзурите“ са отказали тази сделка.

Клубът от „Серия А“ иска 420 000 паунда, за да отдаде Кастайньос под наем до края на сезона.

В същото време бившият мениджър на „Ливърпул“ Рафаел Бенитес е съобщил пред испанска телевизия, че „Ливърпул“ смятат да привлекат младия нападател на „Атлетико Мадрид“ Педро Мартин, след като „червените“ са започнали да наблюдават 20-годишния футболист.

Също така има информация, че Деймиън Комоли ще бъде в Манчестър тази сутрин. Твърди се, че футболният директор на „Ливърпул“ няма да преговаря директно с „Манчестър Юнайтед“ или „Манчестър Сити“, но това може да означава, че може да има преговори с тях чрез трета страна – агент, представляващ някой от двата клуба.

Най-вероятно Комоли няма да преговаря с „Юнайтед“, но определено не бих изключил „Сити“. Карлос Тевес и Адам Джонсън представляват сериозен интерес за „Ливърпул“. Агентът на Тевес иска клиентът му да напусне „Етихад Стейдиъм“, „Манчестър Сити“ искат да продадат аржентинската звезда.

На срещата в „Мелууд“, за която писах наскоро, Кени Далглиш е заявил, че ще поеме пълна отговорност, ако клубът не играе в Европа следващата година. Той все още има пълната подкрепа на собствениците и е своят най-голям критик. Далглиш ще напусне клуба, ако прецени, че не се справя добре.

Собствениците са заявили, че има пари за футболисти, които биха се включили направо в първия отбор на „Ливърпул“ за втората половина на сезона, но няма да платят повече за играчи, които не са първи избор на Далглиш или Комоли.