ЕКСКЛУЗИВНО: „Ливърпул“ преговарят с Шакири, Исла и Де Йонг

Според един от най-достоверните ми източници ръководството на „Ливърпул“ преговаря с Ксердан Шакири („Базел“), Маурисио Исла („Удинезе“) и Люк де Йонг („Твенте“).

Интересът към Шакири е много голям, като в момента „Ливърпул“ са отборът с най-малко пари за трансфери от заинтересованите от трансфера на швейцарския национал.

В същото време мърсисайдци са направили запитване още за Вилфред Заха („Кристъл Палас“), Ивица Олич („Байерн“), Милош Красич („Ювентус“), Демба Ба („Нюкасъл“), Естебан Гранеро („Реал Мадрид“), Солдадо („Валенсия“), Ернандес („Валенсия“) и Хойлет („Блекбърн“), като разговорите още продължават.

Продължават и преговорите за Фернандо Торес, но до края на трансферния прозорец остава много малко време за този трансфер.

„Ливърпул“ също така са се интересували и от Единсон Кавани, като се предполага, че клубът ще направи оферта за футболиста през лятото в зависимост от своята позиция в крайното класиране.

Преговорите с Давид Тексейра са прекратени засега заради високите финансови изисквания на футболиста. Луис Суарес и Себастиан Коатес са препоръчали футболиста, но Тексейра иска в момента твърде много пари за малкото опит, който има.

Твърди се, че „Ливърпул“ ще привлекат поне двама нови футболисти, като това все пак зависи от парите и времето, което остава.

Джон Хенри и Том Вернер са били тук във връзка със зимния трансферен прозорец.

В същото време източникът сподели, че е имало спречкване между Анди Керъл, Кени Далглиш и Стивън Джерард, като се твърди, че това е „последният пирон в ковчега“ на английския нападател.

Стивън Джерард е споделил пред Керъл в съблекалнята някои истини, които не са се харесали на рекордната покупка на „Ливърпул“.

Твърди се, че обстановката в съблекалнята на отбора е отлична с изключение на поведението на Керъл.