„Ливърпул“ с възможност да закупят Торес заради клауза в договора, „Барселона“ искат Неймар, „Челси“ – нападател на „Порто“

Фернандо Торес

Фернандо Торес

Според източници, близки до юридическия отдел на „Челси“, Фернандо Торес има клауза в договора, която позволява на „Ливърпул“ да го закупи обратно, ако всички страни са заинтересовани.

Съществува възможност в първите 18 месеца от престоя на Торес в „Челси“ той да премине обратно на „Анфийлд“ за сумата между 20 и 25 милиона паунда, ако лондончани не са доволни от неговото представяне и мърсисайдци са склонни да го закупят обратно.

Различни източници, запознати със събитията в двата клуба, също подкрепят тази новина. Също така усилено се твърди, че Стивън Джерард и Пепе Рейна се опитват да накарат Далглиш да привлече отново Торес.

Въпреки положителните сигнали, които се появяват в медийното пространство във връзка с евентуалното завръщане на Торес в „Ливърпул“, все още този трансфер изглежда много труден. Отборът на „Челси“ ще изглежда изключително глупаво в очите на всички, освен ако не се раздели с испанския нападател за много голяма сума. Не трябва да се забравя, че Кени Далглиш също не харесва Фернандо Торес, заради начина, по който той напусна.

В същото време стана ясно, че „Барселона“ ще направят всичко възможно, за да подпишат с бразилската звезда Неймар.

„Челси“, които също искаха да привлекат Неймар, но бяха отхвърлени от футболиста и неговия агент, са насочили своето внимание към футболиста на „Порто“ Хълк.