„Нюкасъл“ приемат офертата на „Ливърпул“ за Енрике – твърдения

Според слухове от вчера вечерта „Нюкасъл Юнайтед“ са приели оферта от 10 милиона паунда за Хосе Енрике от страна на „Ливърпул“.

„Ливърпул“ следяха испанския нападател цяло лято и лично аз очаквам той да премине на „Анфийлд“, но не трябва да се вярва много на обявената цена от 10 милиона паунда, тъй като според други слухове е приета оферта на мърсисайдци на стойност 5 милиона плюс допълнителни клаузи.

25-годишният футболист много иска да премине на „Анфийлд“, като моите източници съобщиха, че той вече е договорил неофициално личните си условия чрез своя агент.

„Ливърпул“ оценяват Енрике на 8 милиона паунда, тъй като остава само една година до края на неговия договор, но „Нюкасъл“ искаха невероятните 15 милиона паунда. Мърсисайдци се оттеглиха и изчакаха търпеливо, знаейки, че играчът ще започне да оказва натиск върху „свраките“.

По всичко изглежда, че Комоли се опитва да приключи със сделката преди началото на Висшата лига на 13-и август.

Все още нито един от двата клуба не е коментирал по въпроса, така че твърденията, че сделката е съвсем близо, може да се окажат прибързани, но изглежда, че има задвижване на този фронт.

Аз очаквам, че ще привлечем Енрике, както и че клубът ще действа до края на трансферния прозорец.