Последни слухове във връзка с новия стадион на „Ливърпул“

Според все още непотвърдени слухове, новината за решението на собствениците на „Ливърпул“ за новия стадион на отбора ще се забави още малко.

Дизайнът на новия стадион е за 68 000 зрители. Било е взето решение това да бъде поднесено на обществеността тази седмица, но желанието на американците е да увеличат местата до 73 000 и това забавя нещата.

Дизайнерите на стадиона са същите, които построиха Пекинския национален стадион („Herzog & de Meuron“), като името на стадиона вече е продадено на рекламодател. Твърди се, че това може да бъде азиатска застрахователна компания.

Друг източник потвърждава, че новият стадион може стигне до 74 000 места, ако градският съвет на Ливърпул позволи. В противен случай стадионът ще има 68 000 места. Споменава се, че дизайнери отново са „Herzog & de Meuron“ (построили също така и „Алианц Арена“). За спонсор се споменава името на сегашния спонсор на фланелките – „Стандарт Чартърд“, като се очаква отборът на „Ливърпул“ да се пренесе на новия си стадион през 2014 година.