„Ливърпул“ наблюдават полузащитник с „голямо внимание“, може да го върнат отново в „Премиър Лийг“

„Ливърпул“ отново са свързвани с полузащитника на „Порто“ Витиня, този път с репортаж в португалския вестник „О Жого“.

Изданието представя материал за еволюцията на футболиста с „драконите“, като твърди, че неговата игра се е подобрила и е време той да има по-голямо влияние със своите асистенции и голове.

След като говори за развитието, което играчът има през този сезон, „О Жого“ споменава няколко клуба, които се интересуват от Витиня, като мърсисайдци са едно от имената в списъка.

Твърди се, че „Ливърпул“ са един от клубовете, които наблюдават играча с „голямо внимание“, заедно с отборите на „Байерн Мюнхен“ и „Лацио“.

Витиня беше под наем миналия сезон в „Уулвърхямптън Уондърърс“, който не направи впечатление, и не успя да убеди тима от „Молиньо“ да задействат опцията за закупуване, която имаха.

Въпреки това прекараното време в „Премиър лийг“ имаше голямо влияние върху неговото развитие, тъй като настоящият сезон в „Порто“ го издигна на ново ниво, и не е изненадващо, че е свързван отново с трансфер в посока Англия.

Витиня е защитен с клауза за откупуване на стойност 40 милиона евро, въпреки че „Ливърпул“ най-вероятно ще могат да договорят по-ниска сума, ако решат да го привлекат през лятото.

Един от най-достоверните източници на блога, близки до „Анфийлд“, сподели във връзка с Витиня:

„Мисля, че трябва да наблюдаваме тези слухове. Все повече достоверни източници се изказват позитивно за това. Все още няма сигнали, че преговорите са започнали, но определено трябва да следим тези репортажи.“