Дейвид Орнщайн сподели какво е чул за „Ливърпул“, и то не звучи добре

Арно Данджума

Феновете на „Ливърпул“ са развълнувани във връзка с трансферите в момента.

Засилват се спекулациите, че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп може да подсили състава си през януарския трансферен прозорец.

Според изданието „Ди Атлетик“ „червените“ имат интерес към няколко атакуващи футболисти.

Някои от футболистите, свързвани с трансфер към „Анфийлд“, са Луис Диас от „Порто“ и Арно Данджума от „Виляреал“.

Но дали „Ливърпул“ ще привлекат някого през зимния трансферен прозорец? Според Дейвид Орнщайн това е малко вероятно.

Журналистът на „Ди Атлетик“ разкри какво е чул за плановете на „Ливърпул“ за сезон 2021-2022, като твърди, че привличането на Ибрахима Конате за 36 милиона паунда през изминалото лято е трябвало да бъде единственото подкрепление за тази кампания.

Той каза: „Отборът на „Ливърпул“ има навика да прави изненадващи трансфери, но изглежда, че нищо не се подготвя в момента, и от това, което чувам, единственото попълнение за сезон 2021-2022, което планираха, е това на Ибрахима Конате.“

Честно казано, ако това изявление е вярно, това ще разпали духовете на феновете през януари.

Не забравяйте, че „Ливърпул“ се нуждаят от подкрепления, защото сме едва по средата на кампанията, а тимът на Клоп изостава с 11 точки от „Манчестър Сити“.

Мохамед Салах и Садио Мане ще отсъстват за известно време през януари заради Купата на африканските нации, което означава, че коментарът на Орнщайн ще разочарова феновете на „Ливърпул“.

В същото време обаче един от най-достоверните източници на блога, близък до „Анфийлд“, сподели, че все пак „Ливърпул“ се срещат с агенции:

„Хората не очакват нещо да се случи през януарския трансферен прозорец, но Едуардс определено комуникира с няколко агенции от месеци насам. Става въпрос за трансферните прозорци през януари и лятото. Това включва разговори лице в лице с агенти, което предполага, че това е повече от обикновено запитване.“

„Въпреки че съм много песимистично настроен по принцип, смятам, че има шанс за бизнес. Доверявам се на хората, които участват в процеса, а те казват, че се работи поне върху една сделка. Щом те го казват, значи е истина. Това не означава обаче, че ще се случи.“