„Ливърпул“ обмислят да привлекат атакуващия футболист на „Порто“ Луис Диас през януари

Ако се вярва на последните слухове, „Ливърпул“ възнамеряват да привлекат атакуващия футболист на „Порто“ Луис Диас през януарския трансферен прозорец.

Смята се, че националът на Колумбия е в радара на някои от водещите европейски клубове, след като отбеляза 11 гола и направи две асистенции във всички турнири през този сезон.

„Челси“ и „Нюкасъл Юнайтед“ са свързани с интерес към Диас, но слуховете твърдят, че „Ливърпул“ имат за цел да се преборят със своите съперници от „Премиър Лийг“ за подписа на 24-годишния футболист.

Според португалското издание „Рекорд“ мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп желае да привлече Диас на „Анфийлд“, за да се справи с отсъствието на Мохамед Салах и Садио Мане по време на Купата на африканските нации.

Репортажът информира, че Клоп е бил впечатлен от представянето на Диас срещу „червените“ в мачовете от „Шампионската лига“, въпреки че договорът на крилото с „Порто“ изтича през 2024-а година.

Диас отбеляза 36 гола и направи още 15 асистенции в 115 мача за „Порто“, откакто се присъедини към „Атлетико Хуниор“ през 2019-а година.

Достоверни източници на блога потвърдиха интереса на „Ливърпул“ към Диас.