„Ливърпул“ готови да платят 40 милиона евро за Джонатан Иконе

Джонатан Иконе

Ако се вярва на последните слухове, крилото на „Лил“ Джонатан Иконе е потенциална трансферна цел на „Ливърпул“.

Грандът от Мърсисайд спечели място в „Шампионската лига“ през следващия сезон, което дава повече свобода на Юрген Клоп да привлече няколко звезди към тима си.

Според журналиста Педро Алмейда „червените“ са осъществили контакт във връзка с ключовия играч на „Лил“ Иконе. Информацията беше потвърдена и от сайта „Анфийлд Сентрал“.

23-годишният футболист вкара четири гола и направи пет асистенции, с което помогна на своя клуб да се пребори с „Пари Сен Жермен“ за титлата в „Лига 1“ и впоследствие осигури участието на „мастифите“ в най-елитното европейско съревнование.

Въпреки това френският тим може да направи поне една продажба през летния трансферен прозорец, като се твърди, че „Ливърпул“ са готови да отправят предложение от 25 милиона евро плюс Джердан Шакири за Иконе.

Мърсисайдци искат да се разделят с швейцарския национал, след като 29-годишният играч започна в седем мача във всички състезания през изминалия сезон.

В същото време един от достоверните източници на блога намекна, че е възможно да бъде привлечен бразилски играч на „Анфийлд“, шегувайки се:

„Обзалагам се, че готвачите в тренировъчния комплекс в Къркби ще отворят скоро секция с бразилско барбекю.“

Източникът сподели също така, че се очакват новини във връзка с Жоел Матип.