Репортаж: Арън Лонг може да осъществи трансфер в посока „Анфийлд“, агентът му преговаря с „Ливърпул“

Изглежда, че „Ливърпул“ намериха подкрепление на своята защита до края на сезона в лицето на защитника на „Ню Йорк Ред Булс“ Арън Лонг.

„Ливърпул“ са в търсене на краткосрочно решение на своите проблеми в защита, след като Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип са извън терена заради контузии.

Тази седмица „И Ес Пи Ен“ съобщиха, че 28-годишният национал може би е в радара на „Ливърпул“ като опитно и достъпно временно решение.

Иса Диоп и Шкодран Мустафи също се споменават, но според слухове в Щатите мърсисайдци са се насочили към Лонг.

Капитанът на националния отбор на САЩ ще играе за отбора на Грег Берхалтър срещу Тринидад и Тобаго през този уикенд, след което сделката може да бъде сключена.

„Асошиейтед Прес“ информират, че агентът на Лонг преговаря за трансфер под наем с „червените“.

По всичко изглежда, че „Ливърпул“ са напреднали най-много с това решение, а като се имат предвид връзките на отбора със САЩ, няма да има проблеми с преминаването на медицински преглед и с документацията. Издаването на работна виза може да се окаже по-голям проблем, като се има предвид факта, че преди време пропадна трансферът на Лонг в „Уест Хам“ поради тази причина.

Лонг, който има 18 мача за своята страна, изгря сравнително късно в своята кариера и е желан от тимове в Англия и Франция. „Ливърпул“ определено смятат, че играчът си заслужава риска за краткосрочно решение на проблемите в защита.