„Ливърпул“ желаят Дайо Упамекано и Ибрахима Конате

Ибрахима Конате
v.li.: Ibrahima Konate (RB Leipzig, 6), Davie Selke (Hertha BSC, 27)

Отборът на „Ливърпул“ има желание да подпише със защитниците на „РБ Лайпциг“ Дайо Упамекано и Ибрахима Конате.

Според журналиста на „Билд“ Кристиан Фолк „Ливърпул“ са се свързали с представителите на Упамекано, заедно с отборите на „Байерн Мюнхен“ и „Челси“.

22-годишният френски защитник е оценяван високо в Европа и не е изненада, че големите европейски клубове се конкурират за неговите услуги.

Според „Гардиън“ германският тим няма да продаде Упамекано през този месец, но желаещите да го привлекат отбори може да активират неговата клауза за откупуване на стойност 37.4 милиона паунда през лятото.

Конате също впечатлява с изявите си за „Лайпциг.“

21-годишният французин играе много добре с глава и неговият стил на игра е може би по-подходящ за „Ливърпул“, отколкото този на неговия съотборник Упамекано.

Остава да се види дали интересът на „Ливърпул“ ще доведе до оферта от тяхна страна за двамата футболисти в следващите месеци.

Върджил ван Дайк и Джо Гомес са извън терена с дългосрочни контузии, но е малко вероятно мърсисайдци да привлекат защитник през този месец.

И двамата защитници на „червените“ са със сериозни контузии, така че остава да се види дали ще влязат в най-добрата си форма, след като се завърнат.

Жоел Матип е измъчван от контузии след трансфера си на „Анфийлд“, и „Ливърпул“ трябва да планират бъдещето. Привличането на дуото от „Бундеслигата“ ще бъде идеално в дългосрочен план.

Достоверни източници на блога продължават да твърдят, че отборът се опитва да привлече нови футболисти през настоящия трансферен прозорец, но това може да се окаже трудно както всеки януари заради липсата на свободни за трансфер футболисти и финансовите изисквания на тимовете.