„Шалке 04“ намаляват цената на трансферната цел на „Ливърпул“ Озан Кабак

Озан Кабак

Ако се вярва на последните слухове, отборът на „Шалке 04“ е намалил исканата от него цена на трансферната цел на „Ливърпул“ Озан Кабак.

20-годишният футболист е един от двамата централни защитници, за които се смята, че са в листа за трансфери на мърсисайдци през януарския трансферен прозорец като заместници на контузения Върджил ван Дайк.

Играчът на „Брайтън енд Хоув Албиън“ Бен Уайт е основната трансферна цел на Юрген Клоп за тази позиция, но исканата цена от „чайките“ на стойност 50 милиона паунда за игралия под наем в „Лийдс“ футболист може да накара „червените“ да се огледат за други опции.

Кабак е друг играч в радара на „Ливърпул“, като „Спорт Медиасет“ съобщава, че „Шалке“ са готови да обмислят оферта от 30 милиона евро за централния защитник.

Шампионите на „Премиър лийг“ бяха свързвани с турския национал още през лятото, но тогава се появи информация, че ще са необходими близо 40 милиона паунда, за да бъде привлечен Кабак.

„Шалке“ обаче направиха много лош старт на новия сезон и може би ще са склонни да приемат по-малка сума за младия футболист, който има четири години до края на договора си.

Смята се, че „Милан“ също имат интерес към Озан Кабак, като в същото време „Ливърпул“ са свързвани с трансфер на футболиста на „Лайпциг“ Дайо Упамекано.

Достоверни източници на блога, близки до „Анфийлд“, твърдят, че агентът, който представлява Упамекано, е дал ясно да се разбере, че клиентът му силно желае да се присъедини към мърсисайдци. В момента се водят разговори, за да се насрочи дата за неофициални преговори във връзка с личните условия на играча.