Трансферни слухове: „Ливърпул“ наблюдават футболистите на „Норич“ Тод Кантуел и Джамал Люис

Джамал Люис

Според няколко материала в английския вестник „Дъ Мирър“ футболистите на „Норич“ Джамал Люис и Тод Кантуел са в полезрението на „Ливърпул“ като потенциални трансферни цели през лятото.

Двамата играчи, които са от школата на клуба, са на 22 години и имат светло и обещаващо бъдеще. Преди глобалната пандемия и участието на „Норич“ в „Премиър Лийг“, отборът на „Норич Сити“ можеше да поиска големи трансферни суми за две от новоизгряващите звезди от Острова.

Като краен защитник, Джамал Люис е на възраст, на която ако се развие още по-добре, „Ливърпул“ могат да спечелят много пари в бъдеще, като в същото време ще бъде качествена резерва на титуляра в момента Анди Робъртсън.

„Ливърпул“ нямат достатъчно опции, които да заменят шотландеца. Няколко играчи, които не са свикнали с тази позиция, в лицето на Джеймс Милнър и Неко Уилямс, трябваше да играят в последно време, ако Робъртсън не беше наличен.

Що се отнася до профила, Люис беше много по-малко атакуващ в сравнение с Робъртсън през този сезон под ръководството на Даниел Фарке, който използва бековете по-защитно в сравнение с мърсисайдци.

В същото време Тод Кантуел ще бъде добър заместник на Адам Лалана, който ще напусне „Анфийлд“ в края на сезона. Това ще облекчи напрежението върху младия Къртис Дейвис, който вече е спряган за естествен наследник на Лалана.

Историята показва, че „червените“ държат под око футболистите от изпадащите клубове, като „Отбор.bg“ съобщи още в края на януари за интереса към Тод Кантуел: http://otbor.bg/ekskluzivno-karl-hajnts-forster-dzhejdan-sancho-tod-kantuel

Блогът съобщи за интереса към Люис още преди две години: https://liverpool.operatura.info/?p=3525

Източник на блога, близък до „Анфийлд“, сподели във връзка със ситуацията на левия бек в „Ливърпул“:

„След новините, че Ларуси напуска и (Адам) Люис ще бъде даден под наем, ще остана много учуден, ако не се включим в пазара за ляв бек. Знам, че сме наблюдавали много пъти Джамал Люис и Макс Кларк.“