Джеймс Пиърс с новини във връзка с трансфера на Тиаго в посока „Ливърпул“

Тиаго

Журналистът на „Ди Атлетик“ Джеймс Пиърс, който може би е един от най-добрите източници що се отнася до „Ливърпул“, отново отказа да отхвърли слуховете около Тиаго.

Звездата на „Байерн Мюнхен“ е постоянно свързвана с трансфер в посока „Анфийлд“ през това лято, ако се вярва на информация, идваща от Испания, Германия, Италия и Аржентина.

Вчера Пиърс имаше възможността да отхвърли тези слухове в коментарите в една от своите статии, но каза, че „трябва да държим нещата под око“.

Бившият журналист на „Ливърпул Екоу“ получи втора възможност сега да отрече слуховете, но той предпочете да потвърди своята позиция.

Потребителят в туитър @01mJulian написа „Само кажи „няма да се случи“, за да нямаме отново напразни надежди“, на което Джеймс Пиърс отговори:

„Не знам какво ще се случи в бъдеще. „Байерн“ ще бъдат доволни да го продадат, и той има желание да премине в „Премиър лийг“, така че да видим дали „Ливърпул“ ще направят оферта за него.“

Пиърс подчерта и проблемите със слуховете около Тиаго – фактът, че полузащитникът ще навърши скоро 30 години, проблемите му с контузиите и голямата заплата, която трябва да му бъде изплащана.

Испанският сайт „Спорт“ твърди, че мърсисайдци се надяват да подредят плащанията така, че да направят трансфера финансово изгоден.

Един от достоверните източници на блога сподели във връзка с Тиаго:

„Ако, ако, ако привлечем Тиаго, това ще противоречи на мантрата на собствениците да не подписват с играч, който след това няма да може да бъде продаден.“

„Той несъмнено е класен футболист, но вижте нещата от тази страна – той е на 29 години, ще струва около 25-30 милиона паунда, освен ако не включим Шак(ири) като част от сделката, и ще иска договор с продължителност три години.“

На предположението, че Тиаго може да замести Джини Вайналдум в състава на „червените“, тъй като си приличат по възраст и показатели, източникът каза:

„Чуват се слухове, че Джини иска да се върне в Холандия, но Юрген Клоп наистина иска той да остане.“