„Ливърпул“ насочват погледа си към Адама Траоре; звездата на „Улвърхамптън Уондърърс“ има желание да играе на „Анфийлд“

Ако се вярва на последните слухове, футболистът на „Улвърхамптън Уондърърс“ Адама Траоре е в полезрението на „Ливърпул“ след като испанецът направи невероятен сезон.

„Дейли Мирър“ твърдят, че нападателят има интерес към това да играе на „Анфийлд“, и ще струва на мърсисайдци 50 милиона паунда.

Не е изненада, че Траоре има желание да играе за „Ливърпул“, но човек трябва да си зададе въпроса дали на практика е добре за него.

За „червените“ ще бъде добре – ще имат изключителна опция, която може да замести Мохамед Салах и Садио Мане. Но за играча може да не се окаже толкова добре, тъй като ще бъде на скамейката през повечето седмици, а сега е твърд титуляр за „вълците“.

„Футбол Инсайдър“ твърди, че футболистът може да струва 70 милиона паунда, което може да накара човек да се замисли дали „Ливърпул“ са готови да се разделят с тази сума.

Тимът от Уест Мидландс е вълнуваща възможност за всеки изгряващ футболист, след като на хоризонта се задава още една кампания в Европа за тима на Нуно Ешпирито Санто.

Единственото нещо, което „Ливърпул“ могат да предложат на Траоре, е своя звезден статус на един от най-добрите клубове в света и по-големия шанс да бъде спечелено отличие.

Джердан Шакири премина на „Анфийлд“ при подобни обстоятелства, но има една много важна подробност – „Стоук Сити“ изпаднаха.

Източник, близък до „Анфийлд“, потвърди, че Юрген Клоп наистина има много високо мнение за Траоре.