Журналист разкри основните причини „Ливърпул“ да отхвърлят Тимо Вернер

Тимо Вернер
Тимо Вернер

Според журналиста на „Ивнинг Стандарт“ Дейвид Линч „Ливърпул“ са отхвърлили възможността да подпишат с нападателя на „РБ Лайпциг“ Тимо Вернер през това лято заради две ключови причини.

Националът на Германия беше свързван с трансфер в посока „Анфийлд“ от месеци насам, като според последна информация Вернер е бил готов да се присъедини към тима на Юрген Клоп, при положение че заплатят клаузата за откупуване.

Но сега изглежда, че нападателят е на път да се присъедини към съперниците на „Ливърпул“ от „Премиършъп“ „Челси“, като Линч споменава две причини, които са изиграли роля в решението на мърсисайдци да не осъществят трансфера.

Той каза: „Тъй като Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино ще останат през лятото, „червените“ смятат, че няма да осигурят време на терена, което може би 24-годишният футболист очаква.“

„Прочутата нападателна тройка на практика винаги присъства на терена, откакто беше събрана от Клоп преди сезон 2017-2018. Смята се, че германецът предпочита резервните играчи, които са на разположение сега, в това число Дивок Ориги и Такуми Минамино, и е готов да ги подкрепи през следващия сезон.“

Не се заблуждавайте, „Ливърпул“ поемат голям риск, като избраха да не привлекат Вернер на „Анфийлд“.

Те не само изпускат някого, който може да им даде допълнителни опции в нападение и да отменя от време на време Мане и Салах, но и му позволяват да се присъедини към пряк конкурент за титлата.

Това е двоен удар за Клоп, и докато вярата му в резерви като Ориги и Минамино е достойна за уважение, със сигурност е твърде много да се иска от тези двамата да влязат директно като титуляри, и да предложат нещо близко до качеството на Мане и компания.

Ако следващият сезон не се развие по начина, по който мърсисайдци очакват, на този момент ще започне да се гледа като решаващ за сезон 2019-2020.

Достоверен източник на блога, запознат със ситуацията, сподели: „Опитвахме се да го закупим на вноски, което е стандартна процедура, но се опитвахме да вмъкнем абсурдна клауза в договора, което позволи на „Челси“ да направят голямо усилие и да предложат да заплатят клаузата за откупуване наведнъж.“

„Стандартно всички клаузи за откупуване се изплащат на вноски, освен ако не си Мансур или Абрамович.“