„Ливърпул“ отправят оферта за договора на Тимо Вернер

Тимо Вернер
Тимо Вернер

„Ливърпул“ са отправили оферта към нападателя на „РБ Лайпциг“ Тимо Вернер на стойност около 170 хиляди паунда на седмица за срок от пет години, твърди експертът по футболни трансфери Нико Шира, който работи за „Трансфермаркт“.

Шира сподели в туитър: „Отборът на „Ливърпул“ е в напреднали разговори с Тимо Вернер. Германският нападател е първи избор за Юрген Клоп. „Червените“ са му предложили петгодишен договор със заплата от 10 милиона евро (с включени бонуси) и работят по споразумение с „Лайпциг“.“

Бившата звезда на мърсисайдци Джейми Карагър, който е телевизионен коментатор в момента, заяви наскоро в интервю, че „Ливърпул“ имат нужда от по-добра от Дивок Ориги четвърта опция в атака, и ако се гледа статистиката, Вернер може да бъде човекът, който да подобри атаката на „червените“.

Вернер отбеляза 27 гола в 36 мача за „Лайпциг“ през този сезон и има допълнително 12 асистенции, което означава, че той допринася за повече от един гол на мач.

„Ливърпул“ разполагат със страховито атакуващо трио в лицето на Роберто Фирмино, Садио Мане и Мохамед Салах, но трансферът на четвърти играч като Вернер може да издигне атаката на „червените“ на ново ниво, особено ако той успее да повтори представянето си на „Анфийлд“.

Последните събития в световен мащаб ще окажат влияние върху финансите на клубовете. Остава да се види как ще се отрази това на трансферния пазар, но на този етап изглежда, че „Ливърпул“ продължават да работят по трансфера на Тимо Вернер.

Уважаваният журналист на „Дъ Мирър“ Дейвид Мадок сподели, че най-вероятно „Ливърпул“ ще се откажат от трансферните си цели през това лято, но трябва да се има предвид, че той е дотолкова достоверен, доколкото няма да подведе феновете на мърсисайдци нарочно. Въпреки това той определено вече няма достъпа до „Анфийлд“, който имаше преди. Клубът ще се свърже с него, ако иска да разпространи някаква информация, но дните, когато той публикуваше ексклузивна информация, изтекоха.

Блогът информира преди няколко дена, че „Ливърпул“ са договорили личните условия на Вернер: http://liverpool.operatura.info/?p=3753