Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп „се е обадил на бащата на Килиан Мбапе“ с надеждата, че може да спечели битката за подписа на звездата на „Пари Сен Жермен“

Килиан Мбапе
Килиан Мбапе

Ако се вярва на последните слухове, мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп се е обадил на бащата на Килиан Мбапе с надеждата, че може да убеди звездата на френския национален отбор по футбол да се присъедини към мърсисайдци.

Мбапе е един от най-желаните играчи в света и отдавна е свързван с трансфер в посока „Реал Мадрид“ в сделката, за която се твърди, че може да достигне до 250 милиона паунда.

Въпреки това „Ливърпул“ имат шанс да подпишат с 21-годишния нападател, който има 30 гола за „Пари Сен Жермен“ през този сезон, тъй като под ръководството на Юрген Клоп „червените“ се превърнаха в може би най-добрия отбор в света, спечелвайки в последните десет месеца купата на „Шампионската лига“, суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство.

Според френското издание „Льо10Спорт“, Клоп се е свързал с бащата на Мбапе, за да прецени дали неговият син има желание да се присъедини към тима от „Анфийлд“, който има преднина от 25 точки в класирането на „Премиършип“.

По всичко изглежда, че мениджърът на „Ливърпул“ се опитва да излезе начело в битката за носителя на световната купа Мбапе, за когото се появи информация, че е бил на косъм да подпише с „Реал Мадрид“, преди футболът да бъде спрян заради пандемията, причинена от коронавируса.

Бившето крило на „ПСЖ“, „Монако“ и „Глазгоу Рейнджърс“ Жером Ротен, който игра с треньора на „белия балет“ Зинедин Зидан за Франция, каза пред „Радио Монте Карло“, цитирано от „Гол.ком“, че сделката за преминаването на Мбапе в Испания е била близо до това да бъде сключена, преди футболните срещи да бъдат прекратени:

„Знам от източници, близки до клуба, че сделката за привличането на Килиан Мбапе в „Реал Мадрид“ е била почти договорена.“

„Но с това, което се случва, съм сигурен, че пристигането на Мбапе в „Реал Мадрид“ ще бъде отложено.“

„Няма начин Мбапе да удължи договора си с „ПСЖ“.“

„Те ще достигнат до споразумение, тъй като „ПСЖ“ се бяха съгласили да го пуснат през лятото. Според мен всичко е само въпрос на време.“

В същото време бившият член на Европейския парламент Даниел Кон-Бендит прогнозира, че футболистите ще струват само част от цената си заради пандемията.

Политикът от френската партия „Европа Екология Зелените“ смята, че суперзвездите като Мбапе ще струват по 40 милиона евро, след като затихне епидемията.

„Льо10Спорт“ информират, че нямат потвърждение дали „Ливърпул“ са отправили оферта за Мбапе. Блогът сподели във форума си в края на февруари, че нападателят остава основна трансферна цел за мърсисайдци, въпреки че експертът по френски футбол на „Евроспорт“ Сирил Морин смята, че те няма да подпишат с него през следващия трансферен прозорец:

„Има две основни причини, заради които „Ливърпул“ и Мбапе не си подхождат“, каза Морин за подкаста „Гейм ъф ъпиниънс“.

„Първо, философията на Клоп. За мен Мбапе не е узрял достатъчно, за да възприеме гегенпресинг. Той е все още млад нападател, що се отнася до интензитета и усилията в защита, и не съм сигурен, че е дорасъл да подпише с „Ливърпул“, където трябва да бъдеш част от тима, а не един сред единадесет футболисти.“

„Второто нещо е усещането за история между Мбапе и „Реал Мадрид“. Той е фен на клуба, има го и Зидан, което играе голяма роля за подобен трансфер.“

„Ще бъде интересно да си представим Мбапе в „Ливърпул“, но за мен този трансфер няма как да се случи.“