„Ливърпул“ фаворити за подписа на Диего Карлос в конкуренцията на „Реал Мадрид“ и „Барселона“

Диего Карлос

Ако се вярва на последните слухове, идващи от Испания, отборът на „Ливърпул“ е фаворит за подписа на звездата на „Севиля“ Диего Карлос.

Централният защитник е идентифициран от мърсисайдци като идеалния партньор на Върджил ван Дайк в защита.

Жоел Матип и Джо Гомес получиха шанс да покажат какво могат редом до Ван Дайк, но Юрген Клоп смята, че има нужда от още един защитник, за да попълни своята четворка в защита.

„Естадио Депортиво“ твърди, че „Ливърпул“ на практика могат да подпишат без проблеми с Карлос, въпреки интереса от страна на „Реал Мадрид“, „Барселона“, „Наполи“ и „Атлетико Мадрид“.

В договора на футболиста има клауза за откупуване на стойност 65 милиона паунда, като се твърди, че Клоп го е набелязал за основна трансферна цел през следващия трансферен прозорец.

„Барселона“ и „Наполи“ в момента нямат необходимите финансови възможности, за да привлекат Карлос, докато „Реал Мадрид“ са достигнали максималния брой чуждестранни футболисти, които могат да имат в състава си.

„Атлетико“ проучват по-евтини опции, което прави „Ливърпул“ фаворити за подписа на Карлос.

Диего Карлос вече коментира слуховете за интереса на „червените“ към него и отговори на твърденията, че „Ливърпул“ са се свързали с него във връзка с възможен трансфер в бъдеще:

„Досега моят агент не е разговарял с мен за тези възможности.“

„Не искам да знам за други отбори.“

„Винаги му казвам, че ако има да ми казва нещо, то това трябва да е нещо сигурно, а не слухове, защото трябва да съм фокусиран върху „Севиля“.“

„Не искам тези неща да ме разсейват.“

Мърсисайдци бяха свързвани с Карлос през изминалата година, като се появиха дори слухове, че футболистът със сигурност ще премине на „Анфийлд“.

На този етап нито един достоверен източник, близък до „Ливърпул“, не е потвърдил за интереса на „червените“ към Карлос. Въпреки това неговото име продължава да се появява и да изчезва от новините, което в повечето случаи означава, че „Ливърпул“ се опитват да осъществят трансфера, като се има предвид също така, че футболистът е наблюдаван от тима от „Анфийлд“. Феновете на „Ливърпул“ трябва да наблюдават слуховете около Карлос, но може да се окаже, че агентът му или тимът му се опитват да привлекат интерес към неговото име.

Един от централните защитници, които със сигурност са в радара на „Ливърпул“, е играчът на „Лийдс Юнайтед“ Бен Уайт. При нормални обстоятелства, ако се вярва на достоверни слухове, Клоп би отправил оферта за него, но засега няма новини около Уайт, тъй като футболните срещи са преустановени, а повечето трансфери са замразени.

Достоверни източници на блога споделиха, че Дайо Упамекано е по-вероятна трансферна цел на мърсисайдци, отколкото Диего Карлос.