Уважаван журналист очаква „Ливърпул“ да бъдат активни на трансферния пазар през лятото

Усем Ауар
Усем Ауар

Очаква се тимът на „Ливърпул“ да бъде много активен на пазара, когато трансферният прозорец бъде отворен, като резултат от силната финансова позиция, в която се намира клубът след успехите на терена и извън него.

Това твърди достоверният журналист на „Ивнинг Стандарт“ Дейвид Линч, който смята, че Юрген Клоп ще подсили позициите в своя отбор, които се очаква да бъдат отслабени.

Един поглед върху състава показва, че клубът разполага с много качествени футболисти, все пак мърсисайдци са настоящите носители на купата на „Шампионската лига“ и почти със сигурност ще станат носители на титлата в Англия.

Трудно може да се надгради над това, но все пак се очаква „Ливърпул“ да се разделят с някои от футболистите в периферията на тима, както и, че формата на някои от по-възрастните футболисти може да падне.

Линч твърди, че „знаците са добри“ за това Тимо Вернер да премине на „Анфийлд“ до края на годината, но дава ясно да се разбере, че никой не може да предвиди дали това наистина ще се осъществи, дори Клоп.

Журналистът на „Стандарт“ информира, че скаутите на „червените“ са харесали младия футболист на „Лион“ Усем Ауар, докато са наблюдавали неговия съотборник Набил Фекир преди две години, но смята, че може би е твърде рано да премине в „Ливърпул“. Въпреки това достоверни източници на блога твърдят, че мърсисайдци може да го привлекат като алтернатива на Санчо и Хаверц.

Кай Хаверц и Джейдън Санчо също са свързвани с „Ливърпул“, но Линч не смята, че Майкъл Едуардс е готов да хвърли нелепо голяма сума пари за когото и да е играч.