„Реал Мадрид“ набелязват Садио Мане за своя основна трансферна цел през лятото

Садио Мане

Ако се вярва на последните слухове, отборът на „Реал“ искат да привлекат нападателя на „Ливърпул“ Садио Мане на всяка цена на „Сантяго Бернабеу“ през лятото.

27-годишният футболист отново се радва на изключителна кампания за мърсисайдци, като отбеляза 18 гола и направи 12 асистенции във всички съревнования.

Мане подписа нов договор с тима на Юрген Клоп през ноември, който го задължава да играе за носителите на купата на „Шампионската лига“ до края на сезон 2022-2023.

Въпреки това английското издание „Мирър“ информира, че „Реал Мадрид“ са дали на представителите на национала на Сенегал ясно да разберат, че искат да го привлекат през летния трансферен прозорец.

„Мирър“ твърдят, че треньора на „Реал“ Зинедин Зидан е голям фен на атакуващия играч, като испанският гранд е сигурен, че Мане може да бъде убеден да премине на „Бернабеу“.

„Белия балет“ смятат, че „Ливърпул“, които продължават да бъдат свързвани с Тимо Вернер, биха разгледали оферта между 130 и 140 милиона паунда.

Мане отбеляза 77 гола и направи 34 асистенции в 161 мача за „червените“, откакто пристигна от „Саутхемптън“ през сезон 2016-2017.

Блогът съобщи в средата на октомври миналата година, че „Реал Мадрид“ са разгласили по всички канали, че искат да се срещнат с агента на Мане: http://liverpool.operatura.info/?p=3658

Легендата на „Ливърпул“ Стив Никол също сподели в началото на януари, че трансферът на Мане в „Реал“ може да се осъществи, въпреки че източник, близък до „Анфийлд“, разкри, че това е малко вероятно, тъй като футболистът се чувства щастлив на „Анфийлд“: http://otbor.bg/stiv-nikol-spodeli-che-transferat-na-sadio-mane-v-real-madrid-e-vazmozhen