„Ливърпул“ може да се разделят с оценявания на 30 милиона паунда Хари Уилсън

Хари Уилсън

Ако се вярва на последните слухове, „Ливърпул“ може да позволят на Хари Уилсън да напусне през лятото заради появата на вълнуващия млад полузащитник Къртис Джоунс.

Националът на Уелс участва в мачовете на мърсисайдци в предсезонната им подготовка, като отбеляза по един гол срещу „Борусия Дортмунд“ и „Олимпик Лион“. Той беше отдаден под наем на „Борнемут“ през миналото лято, като в общи линии е титуляр под ръководството на Еди Хау. Досега Уилсън е участвал в 25 срещи за „черешките“, като има шест гола и две асистенции.

Според сайта „Футбол Инсайдър“, „Ливърпул“ може да се разделят с 22-годишното крило заради появата на Джоунс през този сезон. В материала се посочва също така, че цената на Уилсън е 30 милиона паунда.

Хари Уилсън няма нито един мач за първия тим на „Ливърпул“ и прекара последните два сезона под наем. Той се представи добре в „Дарби Каунти“ и е на прилично ниво в „Борнемут“. Може да го видим да защитава фланелката на Уелс на „Евро 2020“.

Джоунс е един от най-добрите млади таланти в младежкия тим на „Ливърпул“, като има седем мача за първия отбор на „червените“, в които е отбелязал два гола и е направил една асистенция. Той беше също така капитан на „Ливърпул“ по време на преиграването за „ФА Къп“ срещу „Шрусбъри“ при победата с 1:0.

Ако Джоунс получи повече възможности за изява, Уилсън може да се окаже проблем за клуба, така че може би е добре да напусне „Ливърпул“, за да получи повече време като титуляр.