„Ливърпул“ отхвърлиха възможността да подпишат отново с Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Отборът на „Ливърпул“ доминира на трансферния прозорец през последните няколко сезона. Майкъл Едуардс използва ефективно трансферния бюджет и управлява внимателно действията на мърсисайдци на пазара. Продажбата на Филипе Коутиньо беше един от големите удари на Едуардс. Според слухове, идващи от Испания, „Ливърпул“ са отхвърлили възможността да преподпишат с Коутиньо.

„Ливърпул“ продадоха Коутиньо на „Барселона“ през 2018-а година, като каталунците платиха 142 милиона паунда за бразилския плеймейкър.

След като се премести в Каталуния, кариерата на Коутиньо пропадна. Той игра като титуляр в 22 мача в лигата през сезон 2018-2019, но направи само две асистенции.

Преминаването му под наем в „Байерн Мюнхен“ също не проработи, като „Дейли Мейл“ съобщи, че баварският гранд няма да се възползва от опцията си да привлече Филипе Коутиньо за постоянно.

Според испанското издание „Ел Десмарке“, отборът на „Ливърпул“ е получил възможността да подпише с национала на Бразилия отново срещу 108 милиона евро, но Юрген Клоп е отхвърлил тази възможност.

Въпреки че Коутиньо е изключителен талант и е тъжно, че този талант се пропилява, неговият провал откакто напусна „червените“ ще послужи за предупреждение за всички футболисти, които искат да използват мърсисайдци за трамплин.

Завръщането му на „Анфийлд“ щеше да има своите основания, тъй като „Ливърпул“ така и не успяха да заменят неговите голове от полузащитата, като дори клубът наблюдаваше ситуацията около Коутиньо в средата на юли миналата година.

Въпреки това, ако „Ливърпул“ преподпишат с Филипе Коутиньо, това ще бъде знак на слабост. Мърсисайдци трябва да покажат на бъдещите играчи на клуба, че те няма да се завърнат за тях, ако футболистите решат, че са по-големи от клуба.

Парите също са проблем, тъй като 108 милиона евро са твърде много за играч, чиято кариера тръгна стремглаво надолу.

„Ливърпул“ успяха да намерят добри играчи на добра цена в последните сезони, така че ако платят над сто милиона евро за играч, който насила напусна клуба, това ще наруши политиката на клуба.