„Ливърпул“ насочват своето внимание към звездата на „Наполи“ Фабиан Руис, след като офертата на мърсисайдци за Иско беше отхвърлена

Фабиан Руис

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп има желанието да помогне на клуба си да спечели „Висшата лига“, „Шампионската лига“ и „ФА Къп“ през този сезон. Ако се вярва на последните слухове, идващи от Испания, германският специалист е насочил своето внимание към полузащитника на „Наполи“ Фабиан Руис, след като „Реал“ са отказали офертата на мърсисайдци за Иско на стойност 56 милиона евро.

Футболистът на испанския национален отбор Руис се превърна в откритие за „Наполи“, след като премина на стадион „Сан Паоло“ от „Реал Бетис“ през 2018-а година.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп винаги се оглежда за нови попълнения в полузащитата си, въпреки че продължава да твърди, че надали клубът ще подпише с още някого през януарския трансферен прозорец.

Тимът от „Анфийлд“ е близо до първата си титла в Англия от 30 години насам, но също така се бори и за спечелването на „Шампионската лига“ и „Премиършип“.

„Ел Десмарке“ съобщава, че „Ливърпул“ са направили оферта за Иско на стойност 56 милиона евро, но са насочили своето внимание към 23-годишния Руис, след като „Белия балет“ са отхвърлили офертата.

Клоп е голям фен на Руис, но знае, че водачите в „Премиър лийг“ трябва да платят повече за него, отколкото са предложили за Иско.

„Наполи“ имат много тежък сезон в „Серия А“ и се намират на 14-о място след 22 мача.

Клубът е разкъсван от размирици, което може да накара Руис да пожелае трансфер в може би най-добрия отбор в Европа в момента.

Настоящите носители на купата на „Шампионската лига“ имат 16 точки преднина начело на „Премиършип“, като са пропуснали да спечелят само две точки през целия сезон.

Фабиан Руис играе в центъра на терена, но може и да играе вляво, което дава повече опции за Клоп.

Той взе участие в 18 мача от „Серия А“ през този сезон и се очаква да влезе в състава на Испания за „Евро 2020“ през това лято.

„Отбор.bg“ съобщи за интереса на „Ливърпул“ към Руис в края на септември миналата година: http://otbor.bg/livarpul-i-manchestar-siti-v-nadprevarata-za-otsenyavan-na-60-miliona-evro-ispanets-shumat-okolo-23-godishniya-poluzashtitnik-ne-spira

В същото време „Дейли Стар“ информира, че ако се вярва на последните твърдения, „Ливърпул“ са близо до младата звезда на „Ница“ Педро Бразао, но трябва да се преборят с конкуренцията на френските шампиони от „Пари Сен Жермен“.