„Ливърпул“ готови да привлекат Тимо Вернер през този месец, след като „Челси“ показаха интереса си към нападателя на „Ред Бул Лайпциг“

Тимо Вернер
Timo Werner (RB Leipzig, 11)

Футболистът на „Ред Бул Лайпциг“ Тимо Вернер беше свързван с трансфер в „Ливърпул“ през последната година, но не е ясно колко достоверни са последните слухове за интереса на мърсисайдци към него в момента, въпреки че източници на блога, близки до „Анфийлд“, твърдят, че Вернер все още е в полезрението на „червените“.

В последните седмици тези слухове се засилиха и изглежда, че националът на Германия може да премине в нов клуб дори през януари.

Юрген Клоп привлече Жоел Матип и Наби Кейта преди от „Бундеслигата“, така че със сигурност държи първенството на родината си под око.

Вернер със сигурност ще бъде отлична придобивка за носителите на „Шампионската лига“, като нападателят ще диша във врата на Роберто Фирмино за място в титулярния отбор на „Ливърпул“.

„Дейли Мирър“ съобщава, че мърсисайдци са готови да направят оферта за Вернер през този месец, след като „Челси“ разгласиха своя интерес към играча.

Наскоро сайтът „Ди Атлетик“ сподели, че националът на Германия няма желание да премине на „Анфийлд“, тъй като не може да му бъде гарантирано, че ще бъде титуляр.

В много отношения той има право: Тимо Вернер няма как да дойде на „Анфийлд“ и автоматично да стане титуляр, но той ще играе в много срещи, ще работи под ръководството на Юрген Клоп и ще се състезава за тим, който в момента е най-добрият в света.