„Ливърпул“ готови да откраднат Кумвенда от „Лийдс Юнайтед“

Елън Роуд

Отборът на „Ливърпул“ демонстрира специфична трансферна политика през последните няколко сезона. Мърсисайдци купуват млади, евтини и жадни за успехи футболисти. Тази политика носи печалба в милиони паунди и доведе някои от най-важните членове на тима. Твърди се, че „червените“ ще се опитат да повторят отново същия номер – изданието „Футбол Инсайдър“ твърди, че „Ливърпул“ искат да привлекат Хенри Кумвенда от „Лийдс Юнайтед“.

Не се знае много за Кумвенда. Той е на 18 години и все още не е подписал професионален договор, което означава, че „Ливърпул“ могат да го привлекат и да платят компенсация на по-късен етап.

Роденият в Малави нападател успя да се завърне на терена след дългосрочни контузии, и впечатлява със своите изяви при младежите.

Въпреки че Кумвенда е централен нападател, той може да играе както на крилото, така и като нападател, който да влиза от крилото към централната част на игрището, което прилича на начина на игра на атакуващото трио на „Ливърпул“.

Ако „червените“ успеят да привлекат Кумвенда, това ще е в синхрон с тяхната трансферна политика и може да се окаже печеливш ход в бъдеще.

Доминик Соланке е добър пример за това. „Ливърпул“ привлякоха Соланке със свободен трансфер от „Челси“, като след това платиха компенсация, чиято стойност не беше оповестена, и по-късно го продадоха за 19 милиона паунда.

Тези трансфери невинаги целят да подсилят първия тим през следващите години, като понякога мърсисайдци привличат млади играчи, които да развият и продадат, за да финансират по-значими трансфери.

Каквото и да се случи, винаги е вълнуващо „червените“ да бъдат свързвани с млади таланти, така че феновете на клуба ще стискат палци „Ливърпул“ да привлекат Хенри Кумвенда на „Анфийлд“.