Юрген Клоп едва е прикрил смеха си, когато Ван Дайк и Хендерсън са искали от него да подпише с Минамино, знаейки, че вече го е направил

Такуми Минамино

Появи се интересна история за това какво се е случило на тренировката на „Ливърпул“ в сряда.

Играчите на „червените“, и най-вече Върджил ван Дайк и Джордан Хендерсън, отпочинали след класирането си за „Шампионската лига“ заради победата си над „Ред Бул Залцбург“ в Австрия, са говорили с Юрген Клоп и са го окуражили да подпише с Такуми Минамино след представянето на японския национал.

Според журналиста на „Мирър“ Дейв Мадок, Клоп едва е успял да прикрие лъчезарната си усмивка, знаейки, че Минамино „вече е „червен““.

Освен ако не успее да премине медицинския преглед, 24-годишният футболист ще подпише за „Ливърпул“ на първи януари, като спортният директор на мърсисайдци Майкъл Едуардс води разговори с „Ред Бул Залцбург“ и Минамино от шест седмици насам, твърди информацията в „Мирър“.

Мадок реално споделя, че Минамино е бил в радара на Едуардс от шест години насам, което показва дълбочината на мрежата от скаути на „Ливърпул“.

Сега Минамино ще пристигне на „Анфийлд“ и ще се бори за титулярното място както в нападателната тройка, така и в полузащитата.

Неговата най-добра позиция е на атакуващ полузащитник, но може лесно да играе и като „осмица“ в схема 4-3-3, и като „десетка“ в схема 4-2-3-1, към която Клоп често преминава по време на мачовете.

Според журналиста на „Гол“ Нийл Джоунс идването на Минамино може да позволи на Райън Брюстър и Къртис Джоунс да преминат под наем през зимата.