Юрген Клоп работи по сделка за привличането на Килиан Мбапе на „Анфийлд“

Килиан Мбапе

Според слухове, идващи от Англия, мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп „полага основите“ на своите усилия да привлече нападателя на „Пари Сен Жермен“ Килиан Мбапе на „Анфийлд“.

„Дъ Дейли Експрес“ твърдят, че Клоп е оставил дълготрайно впечатление у Мбапе, когато е разговарял с играча на френския национален отбор по футбол преди трансфера в „Пари Сен Жермен“ през 2017-а година.

Статията посочва репортаж в „Л’Екип“, който разкрива, че Мбапе е бил „очарован от сладкодумието и ентусиазма“ на бившия мениджър на „Борусия Дортмунд“.

Според същата статия отборът на „Ливърпул“ не е успял да се противопостави на финансовата мощ на шампионите на „Лига 1“ навремето, но новата сделка с „Найк“ може да увеличи трансферния бюджет на мърсисайдци.

„Дъ Дейли Експрес“ изтъкват, че Килиан Мбапе е спонсориран от „Найк“, които ще заменят „Ню Баланс“ като производител на фланелките на „червените“ през следващия сезон.

Вестникът добавя също така, че Фабиньо е приятел с Мбапе, след като двамата футболисти играха заедно в „Монако“, когато стигнаха полуфинала в „Шампионската лига“ през 2017-а година.

Футболен клуб „Ливърпул“ има една от най-добрите атаки във „Висшата лига“ и в „Шампионската лига“ в лицето на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино.

Мърсисайдци завършиха втори в класирането през изминалия сезон, като останаха на точка зад шампионите „Манчестър Сити“.