Дани Милс: Юрген Клоп не е доволен от Джо Гомес

Джо Гомес

Журналистът на „Скай Спортс“ и бивш футболист на „Лийдс“ и „Манчестър Сити“ Дани Милс твърди, че мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп не смята, че Джо Гомес играе добре в момента.

22-годишният Гомес игра в седем срещи от всички надпревари в този сезон, но само две от тези срещи бяха в „Премиър лийг“ след силния старт на сезона на Върджил ван Дайк и Жоел Матип.

Преди да получи контузия през изминалия сезон, младият английски национал беше футболистът, който партнираше на Ван Дайк в защитата на „червените“, но в момента не попада сред титулярите на отбора на Клоп.

Милс предполага, че Гомес не може да впечатли мениджъра на мърсисайдци по време на тренировките. Той каза пред „Футбол Инсайдър“:

„Всички очакваме Джо Гомес да постигне големи успехи. Той направи силно впечатление, когато се появи на футболната сцена, и няма съмнение, че има много голям талант, но засега виждаме, че Матип е първи избор за позицията на втори централен защитник, след това идва Ловрен.“

„Гомес може би трябва да подобри играта си по време на тренировките и да продължи да работи здраво колкото може. Дали Клоп не вижда достатъчно по време на тренировките? Сигурно е така, сигурен съм, че е играл в мачове пред закрити врати и сигурно в мачове за играчи до 23 години, но този отбор е начело на първенството.“

„Те се представят изключително добре и не може да се съмняваш по никакъв начин в Клоп. Колкото и да искаме млад английски играч като Гомес да стартира, ако мениджърът смята, че не е достатъчно добър, тогава трябва да приемеш, че мениджърът казва, че не е достатъчно добър.“

Журналистът на сайта „90мин“ Андрю Хедспийт споделя в ексклузивен материал, че Джо Гомес е разочарован от това, че не играе, и обмисля да напусне „Анфийлд“ с надеждата, че ще бъде титуляр в друг отбор.

Няколко клуба от континентална Европа биха го взели под наем през януари, но младият защитник предпочита да остане в Англия и иска да се завърне в своя роден Лондон.

Твърди се, че „Арсенал“ и „Тотнъм“ биха му предложили път обратно към столицата.

В същото време Дитмър Хаман потвърди интереса на „червените“ към Джейдън Санчо, а „Ливърпул“ са предложили оферта на „Ред Бул Залцбург“, която да привлече Ерлинг Холанд на „Анфийлд“ през следващия сезон.