Юрген Клоп „ужасен“ и „огорчен“, след като стана ясно, че срещата от „Карабао Къп“ срещу „Милтън Кийнс Донс“ може да бъде преиграна

Юрген Клоп

Според английския вестник „Дъ Таймс“ мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп е „ужасен“ и „огорчен“, след като е разбрал, че мърсисайдци могат да бъдат накарани да преиграят срещата си от турнира за купата на лигата срещу „Милтън Кийнс Донс“, след като пуснаха в игра Педро Чиривеля, за когото се смята, че не е бил регистриран.

„Ливърпул“ имат натоварен график в следващите няколко седмици и със сигурност ще оспорят решението, тъй като не искат да играят повече мачове.

Най-вероятно клубът ще бъде глобен, като все още има възможност да бъде изхвърлен от надпреварата, докато не бъде обявено официалното решение.

Клубът твърди, че са отправили запитване към Футболната асоциация още през юли, за да може Чиривеля да играе, и са се обаждали допълнително няколко пъти, смятайки, че са направили всичко необходимо. Източник на блога, близък до „Ливърпул“, също информира, че най-вероятно вината е в Асоциацията: http://liverpool.operatura.info/?p=3651

В историята има прецедент на преиграване на мач, когато „Уест Хам“ трябваше да играят отново срещу „Астън Вила“, тъй като използваха Емануел Омоинми, който не беше регистриран. „Съндърланд“ се разминаха само с глоба и порицание през 2014-а година за подобно провинение.

Ако „Ливърпул“ се разминат само с глоба, ще срещнат „Арсенал“ в четвъртия кръг на състезанието в края на октомври.