„Ливърпул“ са изправени пред разследване във връзка с „Карабао Къп“

Отборът на „Ливърпул“ е въвлечен в разследване във връзка с административна грешка по време на победата в третия кръг на „Карабао Къп“ над „Милтън Кийнс Донс“. В мача взеха участие няколко млади футболисти на мърсисайдци, в това число Харви Елиът, но се смята, че „червените“ са направили грешка.

Педро Чиривеля, който прекара голяма част от изминалия сезон под наем в Испания в отбора на „Екстрамадура“, влезе в игра в 63-тата минута, но явно никой в клуба не е бил наясно, че играчът е трябвало да получи ново право за участие с намесата на Футболната асоциация, а не е било достатъчно да се изпратят само документите и да се сметне за направено. Това е кошмар за тези от нас, ужасени от бюрокрацията.

Клубът излезе с официално изявление, в което се казва: „Клубът знае за потенциален административен проблем, свързан с един от нашите играчи. Работим със съответните органи, за да установим фактите, и няма да коментираме повече, преди процесът да приключи.“

Английската футболна лига е в пълното си право да разследва случая и да прецени дали да порицае клуба, или да го изключи от надпреварата. Може би е твърде много да очакваме от тях да отделят същото време и ресурси, за да разследват случаите с расистки обиди, хомофобията, женомразството и домашното насилие в спорта, но какво знаем ние?

„Ливърпул“ ще разберат какво е наказанието през тази седмица.

Според достоверна, но все още непотвърдена информация от източник, близък до „Анфийлд“, Футболната асоциация е объркала документите, което е довело до влизането в игра срещу „Милтън Кийнс Донс“ на нередовен играч от „Ливърпул“.