„Ливърпул“ се интересуват от оценявана на 45 милиона евро звезда на „Аякс“

Давид Нерес
(Rio de Janeiro – RJ, 07/07/2019) Presidente da República, Jair Bolsonaro, durante a final da Copa América 2019, entre as seleções do Brasil e Peru. Foto: Clauber Cleber Caetano/PR

Ако се вярва на последните слухове, „Ливърпул“ се интересуват от 22-годишното крило на „Аякс“ Давид Нерес.

Националът на Бразилия стана неотменна част от гранда в „Ередивиси“, откакто се присъдини към тях от „Сао Паоло“ през 2017-а година. Досега Нерес има 31 гола и 33 асистенции в 111 мача от всички надпревари.

22-годишният футболист стана известен след невероятните си представяния за „Аякс“ през изминалия сезон. Давид Нерес отбеляза 12 гола и 15 асистенции при дубъла на холандския тим, след като спечелиха „Ередивиси“ и „Купата на КНВБ“, като отборът достигна и полуфиналите на „Шампионската лига“. Нерес беше от отбора на сезона на турнира заедно с четирима от своите съотборници.

Изявите му за „Аякс“ му донесоха повиквателна за бразилския национален отбор по футбол и място в тима, който спечели „Копа Америка“ през това лято. Крилото започна първите два мача от надпреварата. Този сезон той има два гола и асистенция в 12 мача от всички състезания.

„Калчомеркато“ твърдят, че мърсисайдци имат интерес към подписа на Нерес, който е оценяван на 45 милиона евро според „Трансфермаркт“. Бразилският национал е един от най-добрите флангови играчи в Европа, и неговият трансфер ще подсили атаката на „Ливърпул“, която и без това е смъртоносна. Въпреки това Нерес ще изпита затруднения да се наложи като титуляр заради футболисти като Мохамед Салах и Садио Мане.

„Калчомеркато“ споменават, че е възможно една от атакуващите звезди на „Ливърпул“ да напусне през следващия сезон, в случая Салах – информация, която „Отбор.bg“ сподели в края на юли: http://otbor.bg/rb-lajptsig-ne-zhelayat-da-pritiskat-svarzvaniya-s-livarpul-timo-verner-da-podpishe-nov-dogovor