„Ливърпул“ и „Найк“ близо до рекордна за клуба сделка за фланелките, която ще влезе в сила от следващия сезон

Найк

Достоверният журналист на „Телеграф“ Крис Баском твърди, че отборът на „Ливърпул“ е близо до рекордна за клуба сделка с производителя на фланелки „Найк“, която ще влезе в действие от следващия сезон.

Носителите на купата на „Шампионската лига“ разговарят с доставчици на спортни стоки от миналата година насам с надеждата, че ще увеличат значително дистрибуцията на своите фланелки по света, отговаряйки по този начин на желанията на своите фенове.

Това е била една от основните точки в преговорите, заедно с разговорите за сумата, която ще получава клубът на година. Засега „Ливърпул“ не са подсказали за какви пари става въпрос, но са дали потвърждение, че това ще бъде една от най-големите сделки в световния футбол.

Сделката с лекота ще надмине сегашното споразумение на мърсисайдци с „Ню Баланс“ на стойност 45 милиона паунда на година, което изтича в края на този сезон.

„Ливърпул“ се надяват да се доближат до сделката на „Манчестър Юнайтед“ от 75 милиона паунда на година, която беше подписана през 2014-а година за период от десет години.

„Барселона“ получават по 98 милиона паунда на година от „Найк“, докато „Реал Мадрид“ вземат по 107 милиона паунда на година от „Адидас“. Това е нивото, на което „червените“ искат да оперират, като тяхното основно оплакване от базираните в Бостън „Ню Баланс“ е лошата дистрибуция. „Ливърпул“ имат и желанието стойността на сделката да се увеличава постоянно, особено след спечелването на „Шампионската лига“ и редовното участие в борбата за титлата в Англия.

Мърсисайдци никога не са били в по-силна позиция да увеличат приходите си от търговия.

Слуховете за преговори между „Ливърпул“ и „Найк“ бяха потвърдени в средата на август във форума на блога, който разкри за тях още в края на миналата година: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=787.msg915#msg915

В същото време отново се появиха слухове около Джеймс Мадисън: http://otbor.bg/livarpul-shte-izprevaryat-manchestar-yunajted-za-podpisa-na-dzhejms-madisan-tvardi-bivsh-napadatel-na-lijds-i-kovantri-toj-mozhe-da-bade-noviyat-koutino-spodelya-noel-uilan